Zöld sarok

A Sasadi Óvoda Törcsvár Utcai Óvodjája elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet!

Ovi_mese.pdf

Óvodánk ebben a nevelési évben is részt vesz az "Újbuda Környezettudatos Óvodája 2019" vetélkedőn. A program időtartama: 2018. november 1-től 2019 június 30-ig tart. 

A program részeként partner kapcsolatot létesítettünk a Mimo és Csipek  nevű, élményközpontú, környezetismeret témájú nevelési programokat szervező Europalánta Közhasznú Egyesülettel. Ennek keretében a nagycsoportosok ellátogatnak a Kis-Svád-hegyi tanösvényre, és a témával kapcsolatos bábelőadáson is részt vesznek. A középső csoportosoknak Öko-Mesekuckó bábelőadást tartanak mindhárom óvodában. 

2017-ben a 3 óvoda nagycsoportosai saját mesekönyvet írt:

Ovi mese

*****

A Sasadi Óvoda Újbudai Tesz- Vesz Óvoda telephelyének „Zöld” tevékenysége

A Tesz- Vesz telephely több éve büszkélkedik az Örökös „Zöld Óvoda” címmel. Ennek megfelelően igyekezünk szervezni a mindennapi életünket. Az Óvoda környezetével kezdtük meg a feltételek kialakítását, biztosítását.

2017-ben óvodánk részt vett a "Legszebb konyhakertek" vetélkedőn, és elnyerte az első helyezést! Köszönet az óvoda kis kertészeinek és minden dolgozójának!

   

A már korábban kialakított Reneszánsz kertben különböző bogyót is termő növények nyújtanak táplálékot a Madárbarát kertünk szárnyas vendégeinek. Itt helyeztük el a madáritatót is, aminek folyamatos feltöltéséről a csoportok gondoskodnak. Ezen a helyszínen lehetőség van a pihenésre, kikapcsolódásra, nyugodt várakozásra, Szülői Értekezletek lebonyolítására, mesehallgatásra.

A „Kerti tóban” halacskák, teknősbékák, és a hozzánk látogató bogarak, rovarok életét tanulmányozhatják gyermekeink. Az állatok etetése szintén a csoportok feladata.

Ezen a területen találhatóak a csoportok veteményes kertjei. Ide azok a palánták kerülnek kiültetésre, amelyeket a gyerekek a csoportszobában előneveltek. Ez gyakran az előző évben begyűjtött magok ültetésével történik. A földek minőségét saját komposztálású tápanyaggal biztosítjuk.

Az óvodába lépve, akvárium, rákos akvárium teszi érdekessé a látnivalókat.

A csoportok berendezésénél törekszünk, hogy a gyermekek természetes alapanyagból készült eszközök, bútorok között tölthessék a napjaikat.

Minden csoport rendszeresen látogatja a Sas- hegy tanösvényét, ahol előre megbeszélt szempontok szerint vizsgálódnak a gyerekek, végzik el a megfigyeléseket. Ezeken a túrákon egyszerre 12 kisgyermek vehet részt.

 Az óvoda udvarán kerékpárút teszi lehetővé, hogy gyermekeink biztonsággal gyakorolhassák a kerékpározás fortélyait.

Minden csoport részére biztosított egy virágos ágyás, ahová a tavasz megérkezésekor a szülők segítségével színes virágokat telepítenek a gyerekek.

Nagy hangsúlyt fordítunk a „Zöld Jeles napok” megünneplésére.

Ennek keretében Szüreti mulatságot szervezünk a szülők bevonásával.

Készülünk a Kamra Kincse Vásárra, melyen a csoportok kínálják a saját készítésű portékáikat.  

Várjuk a Márton napot, készülünk az Advent érzelem gazdag átélésére, kísérletezünk a Víz napi ünnep keretében, részt veszünk a Föld napi programokban, valamint igyekszünk méltó módon programot biztosítani a Madarak és Fák napjára.

Minden csoport jár kisebb- nagyobb sétára, kirándulásra életkornak megfelelő távolságban.

Újabb ötleteken törjük a fejünket, hogy gyermekeink környezettudatos gondolkodását minél hatékonyabban tudjuk alakítani, mélyíteni.

  

*****

   

Törcsvár óvoda telephely

Óvodánk már háromszor elnyerte a "Zöld óvoda" címet. A Sasadi Óvoda Törcsvár Utcai Óvodjája elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet!

A Sasadi Óvoda Törcsvár utcai telephelyén, adottságainkból kifolyólag, igen szorgos "zöld" tevékenység folyik.   Rendszeresen részt veszünk a kerület által, az "Újbuda környezettudatos óvodája" cím elnyeréséért kiírt pályázaton. És természetesen a "Madárbarát kert" címet is birtokoljuk. Mindezen tisztségek arra köteleznek bennünket, hogy ennek megfelelően szervezzük mindennapi életünket.

Új híreinkről itt láthat részletes tájokoztatót és képeket

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA