Hulladékmentes otthon

Hulladékmentes otthon - szülőkkel és gyermekekkel közös program

Hukkadékmentes élet - Hulladékmentes otthon

 

Óvodánk pedagógusai, dolgozói fontosnak tartják a környezet védelmét, és egyetértenek abban, hogy a hulladék csökkentésével már óvodás korban foglalkozni kell. Féléves programtervünk zárásaként szülőkkel és gyermekekkel közös programot szerveztünk 2018. január 26. délutánjára.

Az ECOMEDIA International Kft (zöld üzleti és életmód lap, konferencia és oktatásszervező cég) ügyvezető igazgatója, Dr. Palkó Zsolt örömmel ajánlotta fel segítségét a „Hulladékmentes otthon” projekt megtervezésében, lebonyolításában. Az előadást Merza Péter, a HUMUSZ szövetség alelnöke tartotta.

A három óvodában egységes plakát és ismertető kihelyezésével tájékoztattuk a szülőket és kollégákat a programról.

Ezen a héten az óvoda minden csoportja részt vett az előkészületekben: használt papírt téptek, vágtak, daraboltak, áztattak és turmixoltak – miközben a hulladék csökkentésről, újra használatról beszélgettek.

A péntek délutáni programon 24 szülő és gyermeke, valamint a három óvodából 15 dolgozó vett részt.

A szülők elégedettségét kérdőívvel mértük. Érdekesnek tartotta a programot 91%, hasznosnak 90%. A HUMUSZ Szövetség 10 pontos, 0 hulladékra vonatkozó kérdőívének összesítése alapján közel 40%-ban jelezték változtatási szándékukat annak érdekében, hogy otthonukban kevesebb hulladék keletkezzen. Jelezték igényüket a folytatásra, valamint arra vonatkozóan, hogy részletes, megvalósítható gyakorlati ötletekről is szívesen hallanának.

A gyermekek elégedettségét az aktív tevékenykedés és az elkészült alkotások iránt érzett büszkeség mutatta.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA